Alte investigatii:

ECG – Electrocardiograma

• metoda de evaluare a activitatii electrice a cordului.
Ofera date importante (indirecte) privind: dimensiunile cavitatilor cardiace, grosimea peretilor ventriculari, tulburarile de ritm si conducere ale inimii, diagnosticul infarctului miocardic (acut si vechi) , etc.

• La acest cabinet se face arhivarea computerizata ECG ( pastrarea in fise individuale a tuturor ECG efectuate, pentru analiza si compararea ulterioara)

Monitorizarea ambulatorie TA – 24 ORE

• metoda moderna de studiu al evolutiei al TA 24 h.
Folosind un dispozitiv usor cu memorie digitala care este purtat de catre pacient, se inregistreaza date esentiale pentru diagnostic, care nu se pot obtine altfel (variatii tensionale semnificative aparute in cursul noptii sau la efort fizic/intelectual)

Indicele glezna – brat

• metoda actuala de investigare Doppler  a arterelor membrelor. Este important in diagnosticul si prognosticul bolii arteriale periferice si bolii cardiace ischemice.

NB – aceasta metoda a inlocuit definitiv oscilometria.

Holter ECG – 24/48 ore

monitorizare pe 3 canale sau 12 derivatii cu aparat miniaturizat, asistat de calculator.
Acesta permite supravegherea continua, complexa, a activitatii cardiace si depistarea
oricaror modificari ECG.

Test de efort ECG

• metoda computerizata de testare dinamica a inimii pentru evidentierea starii de sanatate(la sportivi, militari, etc) sau de boala cardiaca.Testarea la efort este utila si in reabilitarea pacientilor care au avut infarct miocardic sau revascularizare miocardica (by-pass, angioplastie).


De luni pana vineri : 8 - 13, 16 -18